utfodring

08.04.2018 11:16

Utfodring

Det här är en djungel för alla djurägare, i detta ämne kan man starta dom mest frustrerande disfusionerna och alla, då menar jag alla har verkligen olika syner på detta, åsikter och dom är starka! Men de är nog lite så med alla slags djurägare, alla vet bäst på något vis.

Det viktigaste att tänka på att katten är en köttätare, det är den enda och huvudsakliga. Kött, kött och kött. men det som framställs är även lite för våran fördel, torrfoder. det är absolut inte de optimala att ge, men det innehåller väldigt mycket vitaminer och mineraler som är okej. men kom ihåg att allt har olika innehåll. Är du beredd att bli gråhårig då ska du definitivt sätta dig i foder världen.

Det finns spannmål i nästan allt torrfoder och våt foder vilket är till ett stort bekymmer både för hund och för katt. och i våran mänskliga framfart så är det konsumenter alla siktar mot och inte lika mycket djuren. Det finns otroligt intressant dokumentärer om denna industri som jag rekommenderar att se men man mår rent illa av den, men och andra sidan, våran egen matindustri är minst lika låg och även fast vi utfodrar våra djur " fel" så utfodrar vi våra djur bättre än oss själva trots att vi ger dom "skitfoder"

Det absolut bästa du kan göra för dina köttätande djur är ju givetvis att "barfa" ge rå kött men här får man tänka till att behöva ge tillskott i maten då de inte fullt ut tillgodoser allt. men det är viktigt att inte överdosera eller ge i "förebyggande syfte" Nu snackar vi inte bara köpa ett paket nötfärs på ICA, utan barf är malt kött eller bitar men även inälvor, hjärta, lever och sånt där "gott" som innehåller det livsviktiga för djuren. Det krävs att man läser på lite om man ska börja med det, man kan göra själv om man har möjligheten det finns annars att köpa online. Torrfoder, kolla innan du köper så du har ett litet hum om vad ger din katt, många, eller väldigt stor % av djurägare köper wiskas, och dom där superbilliga torrfoder på matbutiker. Detta får mig att kräkas på riktigt. ni som har barn skulle ni ge dom typ en Macdonalds cheeseburgare att leva på? nä trodde väl inte de, foder som kostar väldigt lite kostar det av en anledning så nej billigt är inte alltid bäst. då du köper kött åt dig själv så väljer du lite mer med omsorg, det ska vara svenskt, inte blandat eller importerat, vi vill ju ha det som är bra. tyvärr så "snålar" många in på dom viktigaste detaljerna, som mat, vi måste ju leva, våra djur måste få må bra. Så bojkotta skitfoder till ditt djur och ge något som är lite bättre

Att skylla på ekonomin är inte ett nog bra argument. Du har skaffat ett djur som måste äta, så att den ska få må bra är väl värt några hundra eller? allergier och matsmältningsproblem växer oroväckande, det finns special foder till precis allt, men är det så bra? är din katt dålig i magen ofta? kräks den upp torrfoder? har den klåda? Är pälsen glanslös och fäller den mycket päls? har du svarat ja, gör utredning på din katt eller hund. Omgående skulle vilja säga, det kan få allvarliga konsekvenser om det går för långt.

En katt småäter hela dygnet så att ge den mat morgon och kväll fungerar inte, dela upp dagens portion så den får flera gånger om dagen i stället. har man torrfoder så ha det framme så katten får äta. När den vill.

Man kan gå väldigt djupt i detta ämne men då kommer jag skriva en hel bok  så se över vad du ger din katt, hur mycket tillsatser och spannmål är det i ? 

forum är super bra, google är också väldigt bra, läs så mycke du kan, prata med folk om deras erfarenheter, som sagt alla katter är olika individer men det gäller att se efter deras behov på bästa sätt. 

lycka till